Защо са важни фирмените подаръци

За всяка фирма маркетинговата концепция и рекламата са един от най-важните инструменти за повишаване на конкурентоспособността и увеличаване на продажбения ръст.

Един практичен и лесен начин за стимулиране на маркетинговата стратегия на фирмата са фирмените подаръци. Това са малки или по-големи предмети, които съдържат послание за фирмената визия, мисия и дейността й. За целта най-ефективният и бърз начин е рекламна агенция да изработи рекламен проект, който най-точно да отговаря на фирмата и посланието й. Качеството на изработка на корпоративните подаръци е ключов момент. Агенцията възлага проекта на дизайнерско студио с доказано качество на работа и поръчва качествени материали за изработката на сувенирите.

Рекламната агенция се съобразява с бюджета на клиента си и прави така, че да постигне оптимално желаните цели и идеи и накрая проектът да доведе до търсените резултати – разширяване на пазарния дял, по-високи продажби и по-добра конкурентност.

Идеи за най-актуални фирмени подаръци през 2018

Благодарение на специалистите по маркетинг от рекламна агенция By Surprise имаме удоволствието да ви насочим и дадем полезни и оригинални идеи при избор на фирмени подаръци.

• Сувенири

Винаги е добра идея фирмата да прави малки подаръци тип сувенири със своя реклама. Важно е при избора да се обърне внимание на размера на предмета. Големите сувенири заемат много място и ще „превземат“ пространството в офиса на клиента или бизнес партньора. Когато сувенирът е по-обемист, посланието, което е отпечатано, се губи. Не е добра идея и сувенирът да е твърде малък. Тогава рекламното послание ще е трудно забележимо. Ако сувенирът е малка настолна поставка за химикалка, вероятно рекламата на фирмата трудно ще се чете. Най-добре е да се избира среден по-големина предмет, който ще бъде достатъчно обемист, за да се забелязва, но и достатъчно малък, за да не „превзема“ пространството в офиса.

• Бизнес аксесоари

Най-актуални и оригинални фирмени подаръци и през 2018 си остават класическите бизнес аксесоари. Те никога не излизат от „мода“. Моливници с логото на фирмата, бележници, ключодържатели, чаши, календари остават винаги актуални варианти за фирмен подарък както за клиенти, така и за бизнес партньори.

Тук може да се наблегне на оригиналността на посланието. Една добре изработена реклама и идейно рекламно послание могат да свършат много повече работа и да оставят много по-трайно впечатление от скъпия предмет – подарък, който клиентът да остави заключен в някой шкаф.

За Коледните празници едни от най-актуалните фирмени подаръци за 2018-та са функционални предмети, които ще са използваеми от клиента и който съдържат лично послание или сентенция, напомняща за фирмата. Ако се избира текст, той трябва да е кратък, но силен. Текст, който да очаква продължение в съзнанието на клиента. Подходящи предмети са продукти, близки до дейността на фирмата. Компания от текстилния бранш може да направи тениски с фирмено послание и лого, шапки, аксесоари от плат като шалове, несесери, гривни и други.

За фирма от хранително вкусовата промишленост, актуален фирмен подарък могат да са декоративни чинийки, лъжички, луксозни салфетки. Фирма, продаваща лаптопи, компютри или техника е подходящо да „инвестира“ в технологичен продукт, който да бъде едновременно практичен и красив – например брандирана usb флашка, мишка или раница за лаптоп.

Всичко за фирмените подаръци – като проект, идея и изпълнение – може да се изготви най-качествено и експедитивно от добра рекламна агенция. By Surprise изработва оригинални рекламни подаръци и сувенири по избора и вкуса на клиента, като преди всичко внимателно изучава концепцията на клиентите си и се съобразява с бюджета им и търсените срокове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *