Монолитно строителство

Въпреки многобройните строителни технологии появили се напоследък, монолитното строителство не е изгубило своята актуалност. Тухлата е олицетворение на дълговечност, здравина и надеждност. Къщите от изградени по монолитен способ позволяват реализирането на разнообразни архитектурни решения. Основен акцент в тухлената къща е нейната екологичност, като материалите вложени в нея нямат вредно въздействие върху човека и околната среда. С внедряването на новите топлоизолационни материали в строителството бъдещият Ви монолитен дом може да изпълни всички критерии за енергоефективност и Вие да живеете в една нискоенергийна монолитна къща. Ако имате средства, които да вложите и да превърнете вашия дом в т.нар. пасивен дом или пасивна къща, тази инвестиция ще ви се отблагодари многократно и много бързо.

Редица фактори влияят върху цените на една монолитна къща. Вложените в къщите материали: тухли, бетон, желязо, мазилки, покривна конструкция, дограми и покрития са основни пера при ценообразуването. Хидро и топлоизолация също не трябва да се подценяват, ако искате да живеете без притеснения за отопление през зимата или охлаждане през лятото. Сложността на проекта също влияе върху цената на монолитната къща. Сложните архитектурни решения са по материалоемки и трудоемки като същевременно изискват повече време за изпълнението им. Тези странни и модернистични архитектурни решения понякога са свързани с използване и на по-иновативни материали и обвързват интериора с използване на по-скъпо обзавеждане, материали и декорации.

Въпреки гореизброените фактори смеем смело да твърдим, че цените на къщите в имотния пазар на България са най-оптимални и са едни от най–конкурентните пазарни цени на фона на завидно качество. В сравнение с покупка на обикновен апартамент „ново строителство“, цената на квадрат е със сигурност по-оптимална. Разбира се заради по-голямата площ ще трябва и да платите по-висока крайна цена. Но в замяна получавате много добавена стойност под формата на парче земя и двор, мазе, таван и други сервизни помещения. Естествено с нарастване на площта ще имате и повече задължения като почистване на жилището, подръжка на двора и т.н.

Убедете се като се потърсите за покупка на къща в някой от известните сайтове за продажба на имоти. Естествено е хубаво да получите подробна консултация относно Вашия бъдещ проект както и оптимално ценово решение съобразено с Вашия бюджет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *