facebook marketplace

Marketplace – продажба и покупка на стоки и вещи във Facebook

От няколко дни в социалната мрежа „Фейсбук“ вече може да намерите и новата им функция – Marketplace, която вече функционира и в България. Почти година след като тази опция беше пусната за няколко англоезични пазара, вече и българските потребители могат да купуват и продават употребявани предмети и стоки едни на други.

Така социалната мрежа на Марк Зукербърг влиза в пряка конкуренция с местните платформи и сайтове за продажби по интернет.

С новата опция потребителите трябва да са още по-внимателни за измамници, ни предупреждават дигиталните експерти.

Marketplace първоначално беше достъпен на първо време за потребителите в САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия.

Това е поредната голяма промяна и еволюция на маркетинговата политика и възможностите на социалната мрежа. По този начин потребителите на Фейсбук ще бъдат още по-ангажирани и ще прекарват повече време в синята социалка. Само през първите няколко месеца след пускането на Marketplace в Западна Европа и САЩ около 450 милиона души вече използват новата опция, за да купуват и продават втора употреба стоки ежедневно. Това става главно чрез участието в специализирани групи за продажба на втора ръка стоки. Има групи, в които може да предложите за продажба всичко: от смартфон или употребяван лаптоп, през дрехи и обувки, чак до коли или дори имоти. Има и много Marketplace групи, които са специализирани за продажба само на точно определа група стоки, например втора употреба техника и джаджи. Сега процесът по продажба на излишни или употребявани вещи става формален, бързи и по-лесен.

През следващите няколко дни иконата за Marketplace трябва да замени тази на Messenger в центъра на най-долния ред при мобилното приложение на „Фейсбук“.
За да продадете нещо, трябва да качите снимка, име, описание и цена, и да разбира се да потвърдите вашите персонални контакти и местоположение.

Също така от социалната мрежа обещават да оптимизират процесите, така че да таргетират и идентифицират интересите на потребителите на база групите и вещите, харесани от тях и ще им предлагат употребявани стоки, към които те проявяват интерес.

Ако имате Facebook профил може още сега да продадете или купите вещ, която желаете. Само посетете адреса на Marketplace

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *