Клавиатура Microsoft Comfort Curve 3000

Ергономична клавиатура Microsoft Comfort Curve 3000

Клавиатурата е наистина удобна и най-важното е доста тиха, на което аз доста държа. Ползвам я свързана към компютъра и единственото неудобство, е че кабела ми се струва къс. Може би аз съм свикнал с предната, която беше комплет от безжична клавиатура и мишка отново на Microsoft модел Optical Desktop 1000. За съжаление никъде повече не намерих клавиатурата в продажба, освен в OLX заедно с един компютър втора употреба. За съжаление предната клавиатура Microsoft беше брутално залята с инстантно кафе и въпреки че я мих и суших, повече не проработи. На Майкрософт-ската Comfort Curve 3000 бих дал оценка 8 от 10, а на Optical Desktop 1000 с умиление давам 9/10.

Това, което мога да споделя след около месец ползване, е че ергономичната клавиатура Microsoft Comfort Curve 3000 е наистина удобна за работа и най-вече за писане на дълги текстове. Понякога работата ми на уеб дизайнер е свързана и със създаване на креативни и по-дълги текстове. Налага се да пиша с часове, което принципно е уморително, но не с Comfort Curve 3000. Това е първата клавиатура от такъв ергономичен клас, която ми попада и използвам. Пресните ми впечатления, са че тя е приятна на външен вид и дизайн. Но най-важното в случая е факта, че се пише бързо и удобно.

Излишно е да споменавам, че клавиатурата Comfort Curve 3000 е напълно съвместима с всички настоящи версии на MS Windows. Аз конкретно я ползвам с Windows7, свързана към един лаптоп втора ръка, който наскоро купих от Интерсервиз-20. Предполагам, че е съвместича и с повечето операционни системи с отворен код, като Ubuntu например.

В горния край има няколко практични мултимедийни бутона: за калкулатор, спиране/пускане на музика, увеличаване/намаляване на звука. Бутоните са нископрофилни, а в предната им част /лицето/ има маркирани удобни шорткъти, които са ни познати от повечето програми като Ctrl+C за командата Copy, Ctrl+V за командата Paste, Ctrl+B за Bold и т.н.

Да, и този път инженерите на Microsoft определено са се постарали – тази клавиатура си заслужава парите. Към момента тя се продава средно за около 40-50 лв в специализираните магазини за компютърна техника. Крайната ми оценка е одобрение на тази удобна, практична и не маловажно нискобюджетна клавиатура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *